CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, November 1, 2008

ATC TALK DOWN NITE

Hari khamis pg,
"zura blh ganti sy g dner?"...
" boleh tn..."
Tmpt: Hotel Nikko Jln Ampang
Tarikh : 31 Ok 08
Event : ATC Talk Down Nite
so otomatik aku siap2 lpas HOW TOW keje tgh hr jumaat tuh..
iron bj..
msg2 dgn pae n kapt marina...
atas dasar "alah.. msti diorg benti solat asar"..
so kitorg pkai bj senang dl n gantung bj dner..
janji kul 1430H tayar bas bergolek dari air movement..
tp...
kul 1500H gak br kuar dr pagar base..
(biasa lah.. janji askar mmg mcm ni.. hehehe)
huihh.. perut lapo lak...
terpaksa la buat2 tdo sementara nak tgu bas benti kat mn2..
(mau ke bas ni benti??... blh gastrik perut aku nih..)
tp biasa lah pompuan..
aktiviti yg paling digemari selain shoping...
snap pic ler...
kitorg konker bhgn belakang bas.. hehehe.. mcm bdk sekolah jer.. hehehe.. yg pakai bantal kat leher tu Kapt Marina... yang pakai tudung merah sebelah aku tuh Lt Faezah.. skot aku.. kitorg bertiga je ladies yg ada atas bas ni.. yg lain smuanya lelaki.. memandangkan x ramai so masing2 duk 2 seat sorg.. (huhuhu.. best siot.. bahagia rasanya)
Alhamdulillah...
nasib baik lah bas ni benti kat Hentian Rehat Lancang..
kalo x mmg aku akan gastrik.. haahah..
so tapau lah pau kari ayam ahmad... (ye kot pau ahmad.. aku belasah je.. tp bkn pau suri la.. tba2 aku teringan cite pau suri tuh... cisss.. )
aku tau pau yg aku beli tu sedap sbb tiap kali benti kat lancang, msti aku beli kt kedai yg sm....
(ke aku mmg suka pau kari ayam????)
ni lah bas yg kitorg naik..
bas Tentera Udara Diraja Malaysia...
(aku tentera ke???.... hehehe..)
ntah hape yg diorg diskus kat muka pntu bas tu pun aku x tau...
Lpas selesai urusan kat lancang, kitorg pun meneruskan perjalanan ke KL dgn semangat yg berkobar2....
lpas je tol karak..
aku tanya kapt marina...
(smbil melihat jam tgn yg baru jam 1720H)
"mem, mcm smpi awal je kite ni.. kalo kita smpi awal kang, kte nak g mn ek?.. apa yg ada dkt2 dgn hotel Nikko tuh ek?.."
kapt marina pun kata smbil gelak...
"kite tgk je la ape yg ada"...
TIBA-TIBA...

aku pun tgk jam...
1730H...
mulut aku x semena2 mengeluarkan pertanyaan yg aku je yg dengar...
("alamak.. apsal bus ni stop tba2 tepi highway ni?")
so kitorg pun trun la nak tgk ape halnya yg berlaku...
tba2 gak aku rs mcm x sedap ati...
WHY?????? WHY????...

Desas desus dah berbunyi...
"tayar pancit lah"...
WHAT???...
huhuhu....
so kitorg yg ladies ni lepak je lah kat tepi lonkang nih..
dgn muka yg ....
aku x tau nak describe...
korg phm2 sndiri lah...
hehehe...
kitorg nak tlg.. so...
kitorg tlg tgk n tlg merapu je lah....
(tba2 kitorg mcm excited lak duk tepi highway karak-kl ni.. mcm2 idea yg kuar... tp yg agk menghangitkan hati... tayar spare x blh guna... WHAT???... )
tgk lah aksi2 kitorg yg suka snap pic nih...
ni adalah Mej Baharom, SATCO kitorg yg sponsor buah jambu air tuh... yummm...manis n sdap...
mn dia dpt pun kitorg x tau...
whateva pun...
tima kasih tn...
dpt gak lah mengalas tekak kitorg yg dahaga nih..
n menyejukkan hati kitorg yg ala2 agk kepanasan nih...
ni smua senior aku...
yg tgh2 tu lah peng'sponsor' buah jambu yg kitorg mkn td..
smua tgh borin menunggu tayar spare tu..
(actually.. driver MT da col MTD n then ble smpi, MTD tlg anta tyr spare tu g repair kat bentong.. so x blh nak wat ape2 lah.. )
tgk lah perangai senior2 aku nih...
kalo korg perasan..
mamat yg duk kat tgh2 tu...
td dia pakai bj batik..
tp tba2...
taraaaa...
dia sudah bertukar wajah....
opsss... silap..
bertukar pakaian....
hahaha... (fm left.. Kapt Hafizul.. Kapt Balhan.. Kapt Azmi..yg belakang.. Mej Baharom.. smuanya TUDM.. keje kitorg... amik pic n send via bluetooth.. kiranya bertukar2 snap n send pic la.. ape nak jadik lah kitorg nih..)

ni lah bus yg tayar pancit tuh..
nasib baik belah depan...
kalo belah belakang...
mau mati kene kutuk dgn group lelaki tuh...
(sbb kitorg kan duk kat belah blkg)...
hr dah nak gelap n jap lg maghrib dah nak masuk..
tp...
tayar spare n recovery x smpi lg...
huhuhu... tba2 ada 3 tan ni smpi..
aku x tau diorg dari mana..
tba2 muncul...
tp at least ada gak la bantuan walaupun x de ape2 yg blh dibantu melainkan bantu tgk je...
(ape nak jadik lah dgn senior2 aku nih.. dah maghrib2 pun nak snap pic... watnye tersnap 'pic' yg x dikehendaki.. br tau.. huhuu... ni pun dah masuk tahap borin tahap gaban.. tu yg dok merepek2 tuh.. layan je lah...)
ni lah kitorg bertiga yg dah beralih tmpt duduk sbb rumput dah ****...
hahaha..
pae..
aku x blh masuk kan ayat ko tuh...
nnt 1 dunia blh tau...
hahaha...
biar kite je yg tau...

setelah sekian lm...
alhamdulillah...
br tayar spare tuh smpi...
br lah dpt tukar...
Tima kasih abg MTD yg byk membantu kami yg dlm kesusahan...
ni lah tayar yg telah menimbulkan kegusaran di hati kitorg...

After 2 n half hours kitorg terkandas tepi highway tuh..
1730H - 2000H...
bus pun dah dpt di recover...
kitorg pun teruskan la perjlnn...
event kat hotel dah start dah...
aku, kapt marina n pae dok tersosek2 kat belakang...
"mem.. nmpk gayanya kne tukar dlm bas gak lah"...
jgn slh phm...
kitorg kne tukar bj dlm bas gak..
nak tgu smpi kat hotel br tukar...
alamtnye mmg x smpat lah...
so mlm tu kira paling bersejarah la dlm hdup kitorg smenjak terlibat dgn aktiviti "menukar baju" dgn segera...
sbb...
kitorg berjaya menukar pakaian di dlm bas..
yg dipenuhi lelaki kat depan...
(nasib baik dk kat belakang)..
lawak giler...
dari bj senang..
kpada..
bj untuk diner...
susah ooooo.....
nasib baik lah jejaka2 kat depan tu x menoleh ke belakang...
maybe diorg pun x sedar yg kitorg tgh wat aktiviti yg agk menggerunkan...
hahaha....
so.. ni lah hasilnya...
(korg jgn slh phm.. pic ni aku snap dlm toilet hotel nikko ni.. smpi2 je kat hotel.. masuk toilet la.. touch up ape2 yg patut.. hehehe...)
Lepas solek2..
kitorg masuk hall...
blh tahan lah ramainya...

korg tgk la pic2 yg telah di snap di ats n di bwh...
antaranya buah strawberry tuh...
sedap...
(mmg aku suka buah strawberry tuh)
siap ada geng jam tgn empat segi lg...
cuba teka tgn sape..
tepat kul 0001H, kitorg dah kne tgu kat bas...
jauh lg perjalanan nih...
smua pun dah mcm lemau2 je...
penat..
mengantuk..
loya..
(loya tukar bj dlm bus x abis lg)
bye hotel nikko...
kitorg smpi kat air movement smula jam 0330H...
hujan...
sejuk..
balik....
tdo.....


(ada pic lain nnt aku add ek.. ni smua pic dr kamera tepon masing2.. aku kne tgu pic dari kamera pae.. so aku akn add next week kot sbb kne tgu dia balik dari netball game.. dia ada tournament kat lumut..)

2 comments:

misz eyeliner said...

wel done. wel done.. tak sesia jd askar. pandai change parade dlm bas.. kagum nye... :O

sayang said...

wlpun kita dah keje.. ada ms2nya kita kne praktikkn ape yg kita bljar ms kadet... hahaha...