CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 18, 2008

ada suggestion x?...

abah kata sakit pinggang..
sakit kaki..
penin2...
nak tumbang...
aku naik risau..
abah bukannya sihat sgt..
ada diabetis..
ada darah tinggi..
jantung dah start sakit2..
buah pinggang pun dah start sakit2..
ubat hospital dah bebiji2 n berplastik2 bile jmpe doktor..
tp...
abah tetap mcm tu..
degil..
x nak duk spital..
abah takut jadik mcm arwah ma..
abah tak nak doktor potong kaki abah..
abah takut doktor tebuk jantung abah..
tp..
abah tetap gembira..
sbb abah masih ada anak2 dia...
walaupun abah sakit..
tp abah tetap ambil berat pasal anak2 dia..
tetap tanya makan minum anak2 dia..
tetap tanya pasal keje...
tetap tanya kesihatan anak2 dia...
tetap tanya pasal bila anak2 dia ni nak kawin...
sbb aku tau kasih sayang abah x terbanding...
abah tetap sayangkan anak2 dia ni..
walaupun kadang2 aku n adik beradik aku rasa ada gak wat salah kat abah..
tp walupun abah marah...
kitorg tetap sayang abah..



(td aku bawak abah g klinik kat sblh masjid ktn. hmm.. dapat ubat lagi. pastu g tunas manja transit. pastu g mkn kat kedai tepi sungai ktn. pastu br balik umah. aku nmpak walaupun abah sakit tp abah tetap gembira. aku pun ikut lega. hmm... ada suggestion ubat ape2 x... supaya penyakit abah dapat dikurangkan?.. please help me..)

5 comments:

OnePolar yg Chomel said...

anyway.. ur prob same as mine..
sama-sama ayah masing2 sakit..
sakit yg sama...
apa yg blh i ckpkan, sbg anak2 better jaga makan minum..
tapi i agak kejam sket..
my dad takmo g spital, tapi i paksa... huhuhu terpaksa tipu die cakap nak gi jejalan tapi lencong ke spital...
last2 die cakap baguih jugak bwk g spital...
so pape pun pemakanan penting, telan 10botol ubat tetap tak guna kalau pemakanan tak jaga...

misz eyeliner said...

sama mcm abah akak. yg penting jaga mkn minum dia. jgn kasi minum manis2 kurangkn nasi. org kata, nasi tak elok kalo sakit mcm tu.

sayang said...

polar n miss e - hmmm.. thanks for da advise. tp abah mmg dah pantang mkn dah sbb dia dah sakit byk thn gak la. dia dah tau ape yg blh n ape yg x blh mkn n minum.

Miss Taeyong said...

try la traditional. teh cina ke, pastu ada ubat ape ntah bapak aku minum. tu mmg utk diabetes. bapak2 mmg sama je degil xnk gi spital. bapak aku ada skali tu dh teruk br la dia volunteer sendiri pegi. bapak aku diabetes, batu karang (yg ni pon dia berubat traditional), semput, sakit lutut, gout. nasib baik la jantung ok.

sayang said...

miss t, maslahnye bapak aku x nak mkn ubat tradisional. dia lg takut. hehehe.. so far ni dia mnum air teh misai kucing