CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, August 11, 2009

rumah aku

Lepas berhempas pulas lawan kemalasan yang berganda-ganda dlm diri aku, akhirnya berjaya gak aku gigihkan siapkan segala-mala borang and documentasi untuk beli rumah aku tu.
Actually walaupun aku dah lama tmbul kesedaran supaya beli aset masa keje ni (tu pun puas ayahanda aku paksa.. tima kasih abah), tp keadaan kewangan agak menakutkan utk tambah beban utang lagi sbb tu aku men'delay'kan projek beli rumah ni.
Lastly taun ni aku dah tambah tolak darab bahagi kewangan aku n Insya Allah aku buleh hidup.
Semalam sehari aku wat keje admin utk rumah tu n alhamdulillah, hari ni aku berjaya anta borang2 tu kat Pejabat Perkhidmatan dan Pemilaian Harta kat Kuantan (tima kasih byk2 kat bos aku coz meringankan tangan dia utk sign segala borg aku tu yg agak byk. Tima kasih Mej Muhammad TUDM) so skrg ni just tgu the result.
Next baru buleh proceed to MINDEF and Putrajaya.
Hopefulllllly nothing much problem. Aminnn.....
Moral of the story - Sayang.. jangan malas2-malasan lagi dong..

2 comments:

SyAkuRagi said...

wahhh dah ada rumah sendiri..bley datang raya ni..hehe

Ayie a.k.a Nyei said...

nak datang rumah baru jugak! haahaha