CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, August 7, 2009

BF, LELAKI dan Diri Sendiri

Entry ni adalah sambungan dari misz e punye entry. Sila klik cni untuk baca. http://miszeyeliner.blogspot.com/2009/08/kemanakah-perginya-lelaki-di-kuantan.html


Lepas peristiwa di depan CIMB bank tu, BF aku wat perangai lagi untuk kali kedua. 1 Ogos baru2 ni aku sudah sehari suntuk dengan BF aku n ayahanda g Mersing, visit kakak aku kat sana n terus balik KTN hari yang sama. Sampai je kat KTN, niat aku nak bawak abah g makan kat Kedai Makan sebelah SHELL (ada yang panggil kedai tu Kedai Makan 6 Minit sebab lepas order, makanan sampai dalam masa 6 Minit tp aku x sure betul ke x sebab aku x pernah amik timing). Bile je sampai kat parking, BF aku wat perangai yang sama. OMG.
Nasib baik misz e ada so otomatik la aku col dia mintak tlg recovery.
Ok, da selamat n aku pun x g bengkel lg pasal BF aku dah ok.


Kendian 4 Ogos BF aku tiba2 mati masa aku tgh drive dalam base and otw balik dari nite flying!! Aku sempat benti kat tepi jln n kebetulan ada 1 kete budak BATCO n kete Mej Azmanlindra lalu coz diorg baru balik dari prep. So lepas mintak tlg diorg jumper kete-tapi-tak-berjaya-seperti kejadian-sebelumnya, so aku decide parking je kat PROVOS then esok br tgk ape yg patut. Thanks ye tolong saya. Ada lagi LELAKI2 yang sangat concern pada wanita yang sedang kesusahan. (^_^). Ingatkan spesis itu sudah pupus di Kuantan ini.


5 Ogos, lepas briefing pagi, aku bwk KPL Shahrin Bomba g tgk kete aku. Lepas dia godek2 lepas dengar cite aku pasal alarm n bateri tu, dia cabut wayar alarm bawah dashboard, then Alhamdulillah, BF aku dah ok. (^_^). Rupe2nye menurut kata KPL tu, alarm aku telah interrupt bateri and tu yang kitorg x buleh jumper.
Looo... alarm tu pun buleh wat sampai macam tu sekali????
Moral of the story - Jagalah BF @ GF anda elok2. N Malu Bertanya, Sesat Jalan so Tanya Pada Yang Pakar.

2 comments:

jasrina rahim said...

pegi la repair!!!

sayang said...

yolah.. yolah... kne remove alarm lama tu je tp nak kne cari ongkos pasang alarm baru.. huhuhu.. duit lg