CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 14, 2008

Cuti kat melaka

Mn aku nak start ek??? Byk sgt aku nak story… g tgk movie kat OU cite EAGLE EYE n KAMI THE MOVIE... ok gak la cite tu tp pic ni x de kene mengena dgn movie yg kitorg tgk.. aku amik pic ni sbb nmpk mcm real tp sbnrnya tu cuma patung iklan... caye x?... x caye g la tgk kat OU..
Esoknye my sis n I sahut seruan gomen sruh CUTI2 M’SIA so kitorg g la Melaka bandaraya bersejarah… plan asal mcm2.. nak g pulau… tgh ujan n x de aktiviti sgt… nak g shoping kat lgkawi.. bajet lps raya mcm x sesuai… nak g bukit tinggi… pun x tau ape yg ada n psl bajet gak so next idea… “jom kte g mlka nak?”… so hari rabu tu kitorg grak la pg n lpas 2 jam atas hiway… kitorg pun smpi la kat tol ayer keroh…




Kitorg (aku & kak jam) sgup beli buku ni sorg 1 semata2 nak becuti di M'sia dgn harapan supaya x sesat n smpi dgn slmt kat tmpt yg dirancang... so ni la map MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH... studi jgn x studi.....






(p/s: lakonan semata2.. mau kne saman dek polis kalo nmpk driver bukak map smbil drive..)

Kuar je tol ayer keroh... tmpt 1st kitorg tuju....



aku suka bangat tgk pic burung ni... terasa comel...





bahagianye tgk burung2 ni duk aman damai je... bkn mcm manusia.. x habis2 nak bergaduh walaupun dah besor... x malu ke?...



(jgn salah sangka.. abg ni pun pelawat gak tp burung kakak tua tu x nak trun dari bahu dia.. moral of the story... jgn letak burung atas bahu...)
ni lg 1 pic yg aku suka tgk... comel tul hamster2 tu beratur nak mkn tp diorg dah besor mcm cat kn...


indahnye ciptaan Allah...



seumur hdup aku.. aku x pnh bygkn yg aku akan dukung ular mcm tu tp ni lah buktinye wlpun muka dh cuak gle... hehehe...


dah mcm princess of kaloi..



sian aku tgk american alligator ni.. besor tp tmpt diorg duk kecik jek..




next is taman mini malaysia tp kitorg x masuk pun mini asean... ada ape2 ke?



Welcome to Melaka....



(aku n kak jam.. awek sblh aku ni sgup beli spek mata tp...)

Ni la tmpt tdo kitorg.. Mahkota Hotel.. Apartment Standard Deluxe.. RM175 after less...

punye la jauh kitorg sgup g semata2 utk mkn lunch ni...

ptg tu kitorg naik Menara Taming Sari... height 110 meter


view dari ats menara... sunset.. cantik kan..

HARI KHAMIS...


apsal kitorg nak sgt masuk muzium ni?...



lpas cx out.. kitorg jln2 kat jonker street@ jln hang jebat.. x de kne mengena ek dgn kwn2 yg duk kt kapal KD Hang Jebat.. shoping ckit n mkn asam pedas... sedap gler... puas hati la...



TAMAT LA JOURNEY KAT MELAKA SO BALIK LA SMULA KE SUBANG.. BYE2 MELAKA



HARI JUMAAT...

Plan nak g petrosains kt KLCC tp kak jam telah tersalah tunjuk kdai apa lg tersalah gores n menang la.. dah terbeli Adore Collection Habib Jewels...






ble la lg Habib ni nak wat sales mcm ni?...

lpas shopg jewels.. br masuk petrosains..

abis dah CCM... next time la pulak dpt cuti mcm ni...

2 comments:

misz eyeliner said...

yeah.. berjaya..

caiyok! caiyok!

sayang said...

jadik pun.. puas aku menggodek2 smpi tertdo... hehehe... akhirnya jadik gak...