CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, February 11, 2009

09 feb 09

date : 09 feb 2009
place : taman pertanian malaysia
time : 0930h
event : aku, kak jam n kengkawan dia jln2 cari pasal kat cni.. hehehe..
ape yg kitorg nak wat kat cni???
masuk kne byr RM3...

tara.... ni lah bendenye aktiviti yg kitorg nak wat.. SKYTREX ADVENTURE.... (kitorg masih lagi waras ble decide nak dtg cni sbb kitorg x tau ape yg ada kat cni....)
mmg la kne byr tp lpas abis wat aktiviti. lpas register n pakai harness satu set.. kitorg jenuh menunggu utk attend kelas sblm wat skytrex ni.. kelas tu wajib ye.. (harap maklum).. abis je kelas kne tgu turn gak utk naik atas so sementara menunggu tu.. aktiviti bergambar ler..
cuba bygkan betapa tingginye tangga anak tangga. ni smua cuma batang paip plastik tu yer so agak seram sejuk je mendakinye sbb aku n kak jam dah terdengar bunyi "prappp" ble group dpn kitorg naik tp memandangkan kitorg percaya pd harness ni so redah je la (muka je nmpk ceria n berani padahal dlm hati... "blh x nak balik jer"... lg 1 aku n kak jam berpegang pd "ala.. korang kan askar"- kata2 perangsang kotttttt.. hehehehe)
pic bwh ni ada halangan kedua lepas mendaki anak paip yg sayup tu.. sempat lg bergambar tu dlm dok cuak2.. lalalala...
muka sedikit pucat yer.. (dah tu bekpes pun cuma yogurt strawberi je, ape cite) peluh melenjunkan baju (mmg kne terus balik mes la lpas abis ni, x kan nak melepak dgn bau yg agak kurang menyenangkan.. lg pun perjalanan aku jauh lg)
huh.. duk kat pucuk pokok pun sibuk nak bergambar lagi....
mcm mana la team skytrex ni blh dpt idea melintangkan sebatang buluh antara pelantar tu sebagai halangan yg kne lalu gak???????? ( kukuh ke x buluh tu aku x sedar, yg aku sedar aku dah berjaya smpi kat next pelantar.. lalalala)
pic bwh ni adalah next halangan lpas halangan buluh tu.. lagi gayat sbb paip tu beralun-alun.. tp muka tetap cool je (ye ke? dlm hati ni.. dub dab dub dab)
halangan lagi....pic bwh adalah halangan last skali.. flying fox... alhamdulillah.. smua slamat...
dah lpas wat smua halangan, walaupun smua nmpk mcm agk kurang waras (lalalala... pnt gler) smpt lg jlnkan sesi bergambar sblm balik. enjoy the pic ye... muka masing2 toksah nak kata la... nmpk penat gle tp yg pentng enjoy.. badan sgt penat n sakit.. hmmm... tba2 br aku sdar bahu kiri aku teramat lah sakitnye n br aku berpijak dibumi yg nyata yg mana bahu aku tu mmg sakit since kadet lg tp ms wat smua halangan tu, alhamdulillah, x rasa pun kesengalannya walaupun smua halangan guna tenaga pinggang n ke ats dgn banyaknye... aduh.. nak kne g urut le lpas balik ktn...
lepas van smpi.. ape lg bye2 la.. Insya Allah.. next time dtg lg...

2 comments:

misz eyeliner said...

kaki tangan, kiri kanan, depan belakang habis lebam2. apa jadahnya! siap si julia dan ej ym akak ajak pi urut! ahahahahaha...

tapi bila ingat2 sengalnya macam 1st time kena lanyak kat merempuh halangan, kan?

sayang said...

hahahaha... org cuma lebam kat lutut je.. pastu g urut kat tc tu, terus ok. dah kurang sgt2 dah sakit bdn lpas urut. tulah, org rs sengalnye mcm lpas kne lanyak tu.. penat siot..