CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, March 30, 2009

paintball 28 mac 09

28 mac 2009, skn aku ada organise paintball kat balok. pagi2 lagi aku aku singgah kedai sbb nak beli serai, lada dgn limau nipis. memandangkan makanan tema "pot luck" (btul ke x ntah ejaannye), aku n kapt khai plan nak wat sandwich je. senang n sesuai dimakan dimana2, pada bile2 masa n semua suasana. dah siap berperang dengan sardin kat dapur, kitorg kumpul kat umah seelan. kul 1 ptg br gerak. (huh.. seelan blh tinggalkan kari ayam yg wife dia masak. nasib baik kitorg gerak belakang dia so kitorg la tlg amikkan. ishhh.. ishhh.. ishhh...). drive punye drive punye drive siap singgah beli roti utk sandwich (rasa macam tak cukup je bawak 1 buku roti yg besar tu, so beli lg 1), akhirnye sampai gak kat Muara Beach Resort, Balok, Pahang.
cantik x? dari luar mmg nampak ok tp belah dalam x tau lagi ape cer.sempat lagi nak amik pic sementara tunggu nak cx in bilik n tunggu yang lain2 sampai.
gotcha.. ni lah tmpat paintball tu. sbnrnye kitorg 1 skn x penah main paintball, langsung x de experience n x blh bayangkan mcm mana gamenye, yg kitorg blh imagine, tembak2 (biasa la, askar), lari2, sorok2. hahahaha. so semua excited gak la. aku dok membayangkan macam mana sakitnye kne kalo kenen tembak. huhuhuh... cuak... cuak....
masa ni walaupun ada lagi yg x sampai, taklimat tetap diteruskan. Safety First rite. Bla..bla.. bla.. bla.. bla.. bla... (ni adalah taklimat yg telah disampaikan instructor paintball tu, cara2 bermain n langkah keselamatan yg perlu dititikberatkan oleh pemain)
ni lak rifle... nampak macam best je main tembak2...
ni lak Face Mask.. ( mask ni sbnrnye terbalik disusun atas meja tp aku dah rotate supaya senang utk difahami, tp apsal aku rasa macam pelik je.. penin2..)
di dalam battle zone, dilarang keras menanggalkan face mask.. kalo bullet kne mata, buleh bute.
ni adalah team aku.. Group SMC : dari kiri : Lt Zulhisham, Mej Murad, aku,
Lt Hafiz n Lt Firdaus. Chaiyok..
aku x sempat amik pic masa berperang tp hasil dari peperangan antara Group SMC, TOWER, APPROACH n GCA, smua dpt "hadiah"... sakit siot.. aku kne 1 das kat kepala, 1 das kat bahu n 1 das kat pingang.. huhuhuhu.. yg palin sakit kat kepala tu la.. bullet tu sebenarnye dibuat dari lemak sayuran n kecik sikit dari mercun bola.. masa ni aku n kapt khai nak p beli roti lg sbb masa main td, permintaan sandwich amatlah menggalakkan, alhamdulillah. (^_^)
petang tu abis main dalam kul 1845H, semua wat aktiviti sendiri. ada yg mandi kolam tp aku naik bilik nak mandi n rehat, kepala manyak penin n sakit, dah start bengkak. dlm kul 2015H, kitorg turun BBQ.
masa utk makan...
sebelum......
selepas....
(walaupun makanan kurang memuaskan, too salty termasuk air asamnye, tp disebabkan lapar, licin gak pinggan. hehehehe..)

lepas makan, kitorg wat unggun api memandangkan mahal sgt cas utk set karaoke = RM400 (mahal gile). tp walaupun resort janji nak sediakan kayu api, tp janji tinggal janji. kitorg gak yg kne cari kayu api n nyalakannye. bile dah suram2 tu, blh lak senior2 aku bukak cite pasal "bende tu" n pengalaman2 kat tower. (ishhh.. aku ni kalo bab2 ni senang sgt nak teringat2, ni yg maleh nak dgr ni nnt aku yg menakutkan diri aku sendiri. dah la 2 hb ni aku dah nak start shif smula. tp Insya Allah x de ape2. Aminnnnnn....)
kitorg x blh duduk lama sbb semua dah start ngantuk, biasa la, badan penat, perut lak tgh kenyang so balik zzzzzzzzzzzzzzzz.
bgn pg kul 8, aku tgk jiran katil sebelah aku x bgn lg so aku layan katun Oggy n The Cocroaches. kul 0830H, aku mandi n kapt khai br bgn, kitorg siap2 trun bekpes. dah bekpes, naik bilik n kemas2 brg, kitorg nak balik awal sbb nak singgah jom heboh lak kejap.
dah ready nak balik, cuma tgu "awek"- Lt Arman, dia tmpang balik skali. nasib baik teringat kat dia kalo x, balik naik bas le. hehehehe.
mmg best la main paintball walaupun smua 1st time.
walaupun badan sakit2 tp tetap enjoy.
(^_^)

1 comments:

misz eyeliner said...

kenapa awek tu tumpang balik saje tetapi tidak tumpang bilik. dimanakah beliau tdo malam tadi?