CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 22, 2009

mcm2....

lm dah aku x masukkan entry . 19 days.
dlm 19 days ni, mcm2 bende jadik kat dunia.
kelahiran, kegembiraan, kematian, peperangan, kesedihan, kehilangan, plihan raya,
kemenangan n kekeliruan.
yg paling mengguris hati n merentap sanubari kita sebagai manusia ialah penindasan yang amat zalim n kejam rejim zionis terhadap palestin. every time aku dgr berita psl kesengsaraan palestin ditindas dan diserang bertubi2 dan dibunuh tanpa peri kemanusiaan, aku sdih.. bergenang air mata aku mengenangkan yang menjadi mangsa kebanyakannye wanita n kanak2.. sekolah, masjid, hospital yang menjadi tempat perlindungan pun jadi sasaran.. Masya Allah.. smoga Allah tempatkan mangsa2 yg terkorban di dalam syurga-Nya.. Amin...
dlm kesedihan kita mendengar kesengsaraan palestin, negara kita terutamanya kuala terengganu berhadapan dgn pilihanraya. tahniah diucapkan kepada calon PAS yg telah memenangi pilihanraya tersebut dan berharap agar dpt mentadbir dgn penuh tanggungjawab n sntiasa mengambil berat masalah rakyat.
pada BN, jangan putus asa. walaupun tidak berjaya namun tanggungjawab tetap sama.
jgn lupakan rakyat.
ape yg terjadi sudah ditakdirkan dan ada hikmahnye.


disamping tu, kejayaan juga dah memihak pada MEET UNCLE HUSSEIN. N Faizal Tahir pun x kurang hebatnye.. cayalah... AJL23 smlm mmg mantap.. Tahniah pd yd menang.. pd yg x berjaya, next time, cuba lg.. :-)
tu ape yg dah jadik dlm dunia...
dlm hidup aku pun mcm2 yg dah jadik..
tp yg bestnye, aku dpt bawak abah, kakak n adik aku g cameron 10 n 11hb..
abah dah byk kali sebut2 bile nak smpi kat cameron tuh so aku plan dgn kakak n adik aku..
alhamdulillah. berjaya gak rancangan tuh..


b4 that, alhamdulillah.. aku dah clear cat "coord 08 hb so aku dah blh concentrate study utk radar lak..
tp hr sabtu 17hb, ada awek org blh serang aku padahal awek tu yg x pandai jaga bf dia, aku lak jd mangsa.. tp aku maleh nak layan org x bape btul mcm tu.. ko dgn bf ko pun sm.. aku x tau sape lidah bercabang n x nak terima kelebihan n kekurangan masing2 tp ego nak mamp**. lantak korg la, yg penting aku hepi.. hehehe...
(additional: si bf kata tima kasih sbb aku tulis psl bf n gf kat dlm blog.. aku terkedu.. dia bc blog aku yg ni ke blog aku dlm FS??? tp dr ayat di.. aku rs dia bc dlm blog FS kot.. x marah pun kat aku.. hmm... very konpius ler.. lg 1, si bf tu x de nak kata sori pun gf dia attack aku.. huh.. lg nak ajak aku lepak ada ler.. berat hati.. kang x psl2 aku kne saman lak sbb lepak dgn bf dia.. cari psl nmnye tuh.. dah la.. mls nak pk.. lantak la... n one more.. mn la kwn aku yg sorg lg ni.. dah 3 4 hr x lapor kat aku.. hmm.. g keje siasat2 kot... hope dia jg diri elok2 n hati2 dah ler.. pandai2 la ye nak lapor bile dah balik nnt.. aku tgu nak marah je sbb dia dah langgar perjanjian kitorg...)

2 comments:

miss ellyzer said...

apa kes menyerang2 ni?
tak tau pun cite..

sayang said...

ada pompuan yg x nak kat bf dia tp wat alasan org yg kaco bf dia. buduh punye gf. ko x suka kt bf ko tu, ckp je la nak putus...